Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zalm met salsa verde, krieltjes en haricots verts

Van een simpel maaltje als gebakken zalm met aardappeltjes maak je iets bijzonders door er een makkelijke salsa verde bij te serveren. Rol de aardappeltjes lekker door de salsa en schep ook nog wat bovenop de zalm.

Salsa verde kun je op verschillende manieren maken. Wij kozen voor onze favoriete methode, met tomatillo’s die we kort grillen in de oven. Maar je kunt natuurlijk ook salsa verde maken op jouw manier, bijvoorbeeld met kappertjes en olijven.

> Meer tips: zo maak je salsa verde, de groene saus vol smaak

Met dit recept houd je trouwens nog veel salsa verde over. Vries die in voor de volgende keer, dan heb je een voorraadje om dit recept in een handomdraai te kunnen maken.

Zalm met salsa verde
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zalm met salsa verde, krieltjes en haricots verts

Maak eerst de salsa verde. Zet daarvoor de grillstand van je oven aan.

Leg de tomatillo’s samen met de ui, knoflook en jalapeño’s op een bakplaat en zet ze ongeveer 5 minuten onder de grill, tot ze geblakerd zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen. Doe ze samen met de koriander en het zout in een keukenmachine en draai tot een salsa.

Stoom de krieltjes in een zeef of vergiet boven een pan kokend water in ongeveer 10 minuten gaar. Test met een mesje of je er makkelijk doorheen glijdt. Zo niet, laat ze dan nog een paar minuten langer stomen. Hussel de warme krieltjes door de salsa verde.

Kook de haricots verts in 4 tot 6 minuten gaar. Giet af en doe ze terug in de pan, met een scheutje olijfolie. Verdeel de pistachenoten erover.

Bak de zalm in olijfolie aan beide kanten mooi gaar. Reken ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.

> Ook handig: Zalm bakken: met deze 3 tips krijg je perfect gebakken zalm 

Schep de haricots verts met pistache op het bord, leg de zalm erbovenop. Schik de krieltjes met de salsa verde eromheen. Lepel tot slot nog wat salsa verde op de zalm en maak af met wat zout.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.