Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: simpele wortelsaté uit ‘Eten met Nijntje’

Vandaag delen we weer een recept voor je kleintje met je. Deze simpele wortelsaté is afkomstig uit het té leuke boek ‘Eten met Nijntje’. Samuel Levie ontwikkelde de receptuur voor het boek, zoals voor deze saté. Daarmee leer je je kinderen onder andere om nieuwe smaken te ontdekken en groente te eten.

Eten met Nijntje

In ‘Eten met Nijntje‘ staan vijf korte verhalen, waarin ze op ontdekkingstocht gaat om te zien waar haar eten vandaan komt. Zo leert ze dat melk van de koe komt en dat daar kaas van wordt gemaakt en bezoekt ze de moestuin en de boomgaard. De verhalen worden afgewisseld met 40 recepten van Samuel Levie. Voornamelijk vegetarisch, eenvoudig en gezond.

Samuel: “Het is leuk om te variëren met de presentatie van groente. Probeer deze wortelsaté en experimenteer erop los. Je kunt hetzelfde doen met bijvoorbeeld pompoen, aubergine of pastinaak.”

Wortelsaté voor kinderen
Bron: Jeroen van der Spek

Wortelsaté

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm lang. Maak een marinade van de sojasaus, knoflook en gember en wrijf de stukjes wortel hiermee in. Rooster de wortel 30 minuten in de oven.

Maak intussen de pindasaus. Snipper de sjalot en bak zachtjes in een klein scheutje olie. Bak de koriander en komijn kort mee en doe nu de pindakaas, ketjap en kokosmelk erbij in de pan. Laat even doorkoken en breng op smaak met zout, peper en eventueel een heel klein beetje sambal voor wat pit. Als je de saus dunner wilt, kun je hem aanlengen met wat water.

Rijg de stukjes wortel op een prikker zodra ze gaar zijn. Kinderen vinden dat leuk eten. Serveer de pindasaus ernaast om de worteltjes in te dopen. Eet met wat rijst of als lunchgerechtje. Dit is ook een leuke snack voor op een feestje.

Eten met Nijntje cover

Eten met Nijntje door Dick Bruna en Samuel Levie is nu te koop voor € 19,99 euro. 

Meer recepten voor kleine kinderen: