Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: pasta frittata (makkelijke pastataart) uit ‘Eten met Nijntje’

Samuel Levie ken je waarschijnlijk wel als die leuke worstenmaker van Brandt & Levie. Maar Samuel is daarnaast ook chefkok én vader. De uitgeverij van Dick Bruna vroeg hem om een Nijntje-kookboek te schrijven, inclusief kindvriendelijke recepten. ‘Eten met Nijntje’ is het schattigste boekje over eten voor kleintjes. En je vindt er ook nog eens 40 recepten in, zoals deze pasta frittata.

Eten met Nijntje van Samuel Levie
Bron: Jeroen van der Spek

Eten met Nijntje

Wie is er niet groot geworden met de boeken van Nijntje? Wij kunnen ons de avonturen van Nijntje Pluis in ieder geval nog heel goed herinneren. In het nieuwe boekje ‘Eten met Nijntje’ ontdekken we dat Nijn gek is op eten. Er staan vijf korte verhalen in het boekje, waarin ze op ontdekkingstocht gaat om te zien waar haar eten vandaan komt.

Zo leert ze dat melk van de koe komt en dat daar kaas van wordt gemaakt en bezoekt ze de moestuin en de boomgaard. De verhalen worden afgewisseld met 40 recepten van Samuel Levie. Voornamelijk vegetarisch, eenvoudig en gezond. Met als doel om ook de allerkleinsten te verleiden tot het proberen van nieuwe smaken en het eten van groente en fruit. Betekent dit het einde van de strijd aan tafel? We hope so. Probeer het uit en maak deze pasta frittata.

Samuel: “De juiste hoeveelheid pasta koken is een kunst. Maar als er wat overblijft, kun je daar ook weer iets lekkers mee maken. Bijvoorbeeld deze pastataart.”

Pasta Frittata uit Eten met Nijntje
Bron: Jeroen van der Spek

Pasta Frittata

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los in een mengkom.

Bak de spitskool een minuut of twee aan in wat olijfolie. Laat even afkoelen en voeg toe aan de losgeklopte eieren. Doe hier ook de gekookte pasta bij en rasp de kaas erdoorheen. Mocht je overigens nog andere groente, zoals courgette of broccoli, in de groentela hebben liggen, kun je de spitskool hier prima mee vervangen. Breng op smaak met zout en peper en eventueel andere smaakmakers (zie suggesties).

Neem een koekenpan die in de oven kan. Bak de frittata in ongeveer vijf minuten in de olijfolie, tot hij aan de onderkant knapperig wordt en schuif hem dan voor nog ruim vijf minuten in de voorverwarmde oven.

Als je geen ovenvaste pan hebt, giet het mengsel dan in een met bakpapier beklede springvorm en bak het geheel in ruim vijftien minuten af.

Met een spatel maak je de frittata los. Leg een groot bord op de koekenpan en draai de frittata om.

Laat even afkoelen en snijd punten van de taart.Lekker met een frisse salade.

Eten met Nijntje cover

Eten met Nijntje door Dick Bruna en Samuel Levie is nu te koop voor € 19,99 euro. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.