Redactie
Redactie Recepten 8 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Hét recept voor de linguine alle vongole van Spaghetteria

We waren altijd al benieuwd naar de recepten van onze favoriete pastabar Spaghetteria. En die zijn nu bekend, want ze hebben een kookboek uitgebracht! In Pasta vind je de lekkerste pastarecepten. Wij mogen alvast uit de doeken doen hoe de mannen hun beroemde linguine alle vongole maken.

Was en spoel de venusschelpen. Doe ze 20 minuten in koud water met wat zout, zodat ze opengaan. Herhaal dit bij voorkeur een paar keer. Gooi beschadigde schelpen weg. Was de peterselie, hak fijn en zet apart. Zet een kookpan met ruim water en wat zout op het vuur voor de pasta.

Hak de knoflook en chilipeper in plakjes en bak deze in een koekenpan in een scheut olijfolie tot de knoflook goudbruin is. Voeg de venusschelpen toe, leg een deksel op de pan en laat enkele seconden staan op hoog vuur. Temper het vuur, haal het deksel van de pan en blus af met de witte wijn.

Doe het deksel weer terug en laat de venusschelpen 3-5 minuten koken tot ze allemaal geopend zijn. Schud de pan af en toe heen en weer. Haal de pan van het vuur en giet het vocht uit de pan in een steelpannetje. Zet de pan met de schelpen apart en bedek met een deksel zodat het vlees van de schelpen vochtig blijft.

Kook de pasta in ruim kokend water met zout al dente en giet af. Breng het steelpannetje met schelpenvocht op hoog vuur aan de kook en kook de spaghetti al roerend nog ongeveer een halve minuut mee.

Doe de linguine op de borden, verdeel de venusschelpen en het vocht over de borden en bestrooi met peterselie.

Pasta bevat 61 overheerlijke recepten, van eenvoudige pastagerechten voor het hele gezin, tot uitdagender recepten met verrassende ingrediënten. Dit boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 17,50.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.