Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Recepten 14 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Worstenbroodjes bakken met Robèrt van Beckhoven (met video!)

Onlangs dook Culy’s Monique de prachtige KitchenAid keuken in met Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven om echte Brabantse worstenbroodjes te maken. Lekker!

In bovenstaande video zie je hoe je deze worstenbroodjes thuis kunt maken. Alle ingrediënten vind je in de shoppinglist in dit artikel.

Zo maak je de worstenbroodjes

Draai van alle ingrediënten voor het deeg een soepel deeg in een mixer met het vlinder-opstuk (ook wel bisschop genoemd). Dit duurt wel even een paar minuutjes, het moet een mooi elastisch deeg worden die los van de kom komt.

Pak 20 stukjes en bol ze direct op (het is handig om je aanrecht of snijplank te bebloemen). Laat de bolletjes 30 minuten rusten of 10 minuten rijzen in een rijs-oven op 40 graden.

Meng voor de gehaktstaafjes alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes en zorg dat de naad goed dicht zit. Leg ze op twee bakplaten met bakpapier (je kunt er ongeveer 10 kwijt per bakplaat). Bestrijk ze met losgeklutst ei. Laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur of rijzen in een rijs-oven.

Verwarm de oven voor op 235 graden. Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met ei en bak ze ongeveer 10 minuten (wellicht iets langer).

worstenbroodjes

In samenwerking met KitchenAid

In samenwerking met KitchenAid

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.