Verse pesto van munt en cashewnoten

Culy 21 sep 2016 Recepten

Het nieuwe boek van Ella Mills (voorheen bekend als Ella Woodward) is uit: Elke Dag Deliciously Ella. We mogen een lekker recept uit dit boek delen: verse pesto van munt en cashewnoten.

Ella: “Ik hou van pesto; het geeft elke maaltijd direct smaak en doet het ook goed als dressing. Ik gebruik het als dressing voor mijn lunches, om de verschillende elementen samen te brengen tot een heerlijk hapje.

De muntsmaak is subtiel, ik wilde niet dat het zou overheersen, maar dat het je maaltijd een beetje frisheid geeft.

Omdat de smaak subtiel is, kun je de pesto bijna overal bij eten. Ik vind het vooral lekker bij mijn gebakken kikkererwten met tomaat en mijn gekruide pompoen- en zoeteaardappelstukjes, maar het is ook geweldig als dip.”

Het recept

Pluk de muntblaadjes van de stengels. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix er in ongeveer 30 seconden een pasta van.

Bewaar de pesto in een luchtdichte pot en zorg dat er altijd een laagje olijfolie bovenop ligt; dit werkt als afsluiting. Je kunt de pesto een week in de koelkast bewaren.

deliciously-ella-everyday0002

Elke Dag Deliciously Ella ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 22,50.

Voor 1 kom:

  • 20 gram verse munt
  • 100 ml olijfolie, plus extra om te bewaren
  • 100 gram pijnboompitten
  • 50 gram cashewnoten
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Sap van 1 citroen
  • Zout
Reageer op artikel:
Verse pesto van munt en cashewnoten
Sluiten