Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 13 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Vegan toast met kokosspread uit Easy Vegan all-day breakfast

Vegan broodbeleg gaat echt wel verder dan hummus en pindakaas. Deze vegan toast met kokosspread is het zalige bewijs. De kokosspread zorgt voor een zomers feestje op je toast. Het is fluweelzacht en ontzettend vol van smaak. Gooi er dan nog een flinke laag fruit overheen en maak af met knapperige stukjes noot. Driedubbel beleg. Precies zoals we het graag zien.

Dit goddelijk zomerse recept komt uit het kookboek Easy Vegan all-day breakfast. Een kookboek voor de ontbijtliefhebber, óók als je niet per se veganistisch eet. De recepten zijn toegankelijk, kleurrijk, gezond en boven alles heel erg lekker.

Overigens zijn we gek op goed belegd toast als ontbijt. Andere Culy-favorieten zijn deze shakshuka toast (met ei en hummus) of deze met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop. Dat is lekker wakker worden.

8x lekkere lunches voor als je thuiswerkt

vegan toast met nectarine en kokos
Bron: Living the Green Life

Zo maak je de vegan toast

Doe de geraspte kokos, de kokosolie en het citroensap in de keukenmachine en draai tot een romige spread. Schraap steeds tussendoor even de kokos van de randen en de bodem zodat deze mooi wordt meegenomen in de spread. 

Voeg de vanille, ahornsiroop en het zout toe. Laat je keukenmachine nog 1 minuut draaien. 

Rooster het brood in de broodrooster.

Besmeer het geroosterde brood met de kokosspread en garneer met plakjes nectarine, bramen en gehakte amandelen. 

Voor een tropisch effect kun je ook mango en passievrucht gebruiken als topping. 

Vegan donuts uit Easy Vegan all-day breakfast

kookboek easy vegan all day breakfast

Je koopt Easy Vegan – All day breakfast van Living the Green Life nu in de (digitale) boekhandel voor 22,50 euro.

Meer vegan (ontbijt)recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.