Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 9 mrt 2021

Vegan donuts uit Easy Vegan all-day breakfast

Je tanden zetten in een geglazuurde donut blijft iets magisch. Het is het ultieme comfort food en een geweldige traktatie om uit te delen. Deze vegan donuts bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn gezonder dan de donut die je gewend bent. In plaats van te frituren, bakken we de donuts gaar in de oven. In slechts 15 minuten, overigens. Dus als je nú begint, kan je zo genieten.

Tip: heb je donuts over? Gooi ze niet weg, maar maak er wentelteefjes van! Lekker als ontbijt.

vegan donuts op een bakplaat
Bron: Living the Green Life

Zo maak je de vegan donuts

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donut-vormpjes in met de kokosolie. 
  2. Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag. 
  3. Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven. 
  4. Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.
  5. Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover. 

Homemade chocolate chip donuts

kookboek easy vegan all day breakfast

Je koopt Easy Vegan – All day breakfast van Living the Green Life nu in de (digitale) boekhandel voor 22,50 euro.

Meer vegan (ontbijt)recepten:

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Vegan donuts uit Easy Vegan all-day breakfast
Sluiten