Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool

Elke dag bedenken wat je moet eten en dat dan ook nog eens voor de lunch: wij vinden het soms best een opgave. We zijn dan ook erg dankbaar dat we weer een nieuwe favoriet hebben ontdekt: deze makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool. Zowel warm als koud verslavend lekker.

De basis voor dit recept is een klein beetje afgekeken van Anthony Bourdain. In zijn laatste kookboek ‘Beter wordt het niet‘ nam hij een recept op voor geroosterde bloemkool, die hij daarna door een dressing van tahin en miso haalt. En je weet: als een carnivoor als wijlen Bourdain prat gaat op een recept voor bloemkool, moet dat dan wel érg lekkere bloemkool zijn.

Wij gaven er nog een Aziatische twist aan en maken er meteen een lekkere, makkelijke noedelsalade voor de lunch van. Ook heerlijk met gehakte pinda’s en koriander en eigenlijk zou je er verplicht een beetje hete chili-olie bij moeten eten. Maar dat laten we aan jou. Je kunt de bloemkool trouwens ook zonder de noedels maken, bijvoorbeeld als funky bijgerecht bij het avondeten.

Culy Homemade: spitskool van de bbq met umamiboter

Noedelsalade met miso-bloemkool
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Noedelsalade met miso-bloemkool

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Breek de bloemkool met je handen in kleine roosjes en doe ze in een grote kom. Voeg de olijfolie toe, de furikake en zout en peper. Even goed mengen en hup, op een bakplaat ermee.

Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de hete oven, tot ‘ie gaar en mooi bruin is (met andere woorden: als ‘ie er zó lekker uitziet dat je jezelf amper kunt bedwingen).

Klop ondertussen de miso met de tahin, de rijstazijn en het water door elkaar tot een glad mengsel. Zet opzij.

Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.

Meng de geroosterde bloemkool met de miso-dressing tot alles goed is bedekt. Voeg ook de noodles toe en maak af met wat extra furikake en de ringetjes bosui.

Deze noedelsalade is zowel warm als koud érg lekker en de ideale lunch-to-go.