Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 29 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Burrata in Den Haag: Italiaans zonder poespas en een secret wine cave

Handgemaakte burrata, vongole, melanzane alla Parmigiana en klassieke pizza’s: bij restaurant Burrata in Den Haag geniet je van het lekkerste dat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Eet hier à la carte of kom lekker borrelen met een aperitief en fijne hapjes.

Burrata

Burrata beschikt over twee ruimtes, met elk een eigen sfeer en inrichting. En dan is er ook nog een tof terras om bij mooi weer te bivakkeren. Het restaurant draait om de klassieke Italiaanse keuken. Niet teveel poespas of gedoe: gewoon goede, mooie gerechten en fantastische ingrediënten. Zo is de Italiaanse keuken tenslotte ook bedoeld.

Daarom werken ze bij Burrata met producten als San Marzano tomaten, Gorgonzola met D.O.P-keurmerk en zeezout uit Cervia.

restaurant Burrata

Pizza-party

De menukaart is ingedeeld in antipasti, paste, secondi en pizze. Die pizza’s zijn dan ook weer onderverdeeld in drie categorieën: klassiek (van margherita tot siciliana), bianche (witte pizza’s met bijvoorbeeld mozzarella, bottarga en artisjok) en creazioni.

Onder het laatste kopje vallen eigen creaties, zoals de pizza met room, mozzarella, speck, pistache en burrata. Of een pizza met tomaat, mozzarella, truffel, bresaola, rucola, artisjok en Parmezaan. We hebben er nú al zin in.

Burrata borrel en bites

Aperitivo

Goed, de pizza’s klinken al hemels, maar de boel wordt er natuurlijk nog leuker op met een drankje. Elke donderdag organiseren ze ‘Aperitivo’: een borreluur (van 17:00 tot 20:00) met Italiaanse drankjes, cocktails en bites. Net als in Italië, waar je voor een vast bedrag een drankje krijgt en onbeperkt hapjes mag snaaien.

Elke laatste donderdag van de maand gaan de voetjes van de vloer en komt er een dj draaien.

Burrata wijnkelder
Bron: Burrata

De kelder in!

Ook wijnfans komen aan hun trekken: het restaurant beschikt over een secret wine cave. In deze wijnkelder vind je exclusieve geïmporteerde wijnen en een bar met biertap. Daarmee is het de ideale locatie om af te huren voor een feestje (tot 50 personen).

Ook kun je er een erkende wijncursus volgen.

Burrata is zeven dagen per week geopend (check de openingstijden op de site). Binnenkort komt er een tweede vestiging in de binnenstad van Den Haag!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.