Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Pasta met basilicumpesto, haricots verts en aardappels (pasta pesto, maar dan goed!)

Pasta pesto: wie is er niet groot mee geworden? Voor een goede pasta pesto maak je de pesto uiteraard zélf (echt jongens, pesto uit een potje is een dikke no-go). Met dit recept uit de fijne nieuwe Bijbel van de Italiaanse Keuken kan het niet misgaan. Deze pasta met basilicumpesto, haricots verts en aardappels is net even anders dan anders en superlekker.

Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti werken niet alleen samen bij Toscanini (hét Italiaanse restaurant van Amsterdam), ze werkten ook samen aan deze vuistdikke bijbel, die al het lekkere van Italië bevat. In het boek vind je meer dan 200 recepten uit elke regio: van Campania tot aan Romana en Venetië. Deze ‘pasta pesto’ komt uit Ligurië.

“Officieel moet pesto natuurlijk in een vijzel gemaakt worden. ‘Pesto’ komt van het werkwoord ‘pestare’, dat ‘fijnstampen’ betekent. Maar in een keukenmachine gaat het ook heel goed, alleen is het voor de structuur aan te raden de geraspte kaas er op het laatst met de hand doorheen te mengen. Een klassieker uit Genova. De pesto kan geserveerd worden met spaghetti, trenette of aardappelgnocchi (zie de how-to in het boek).”

Pasta pesto met basilicumpesto
Bijbel van de Italiaanse Keuken

Zo maak je deze pasta pesto

Maak eerst de pesto. Doe de basilicumblaadjes met het zeezout, de knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine en puls tot het een grove pasta is geworden. Duw een paar keer de blaadjes naar beneden. Giet dan in een klein straaltje de olijfolie erbij. Doe de pesto over in een schaal en meng de kaas erdoor. Met deze hoeveelheden zul je zeker nog pesto overhouden. Met een laagje olie erop is hij minstens 2 weken houdbaar in de koelkast.

Kook de pasta al dente in gezouten water. Doe de pasta met de pesto, wat van het kook-nat, haricots verts en blokjes aardappel in een schaal en meng goed. Dien onmiddellijk op. Geef nog wat Parmezaanse kaas erbij.

Bijbel van de Italiaanse keuken

De bijbel van de Italiaanse keuken van Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti (Carrera Culinair) ligt nú in de boekhandel voor € 31,99 euro. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.