Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

De ultieme Red Velvet valentijns taart met Hands Off My Chocolate

Als je denkt aan de ultieme valentijns taart, denk je natuurlijk aan red velvet! Want deze taart heeft de kleur van de liefde. En laat Hands Off My Chocolate nou net een lekkere red velvet chocoladereep hebben, waarmee je zo’n heerlijke taart kunt bakken.

Red Velvet valentijns taart

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de twee bakvormen in met boter, bestuif licht met bloem en zet opzij.

2. Neem de mengkom van een staande mixer en klop hierin de boter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel (dit kan ook met een handmixer). Klopt de eieren los, voeg ze geleidelijk toe en klopt tot ze helemaal zijn opgenomen.

3. Meng de karnemelk met het vanille-extract en kleur dit helder rood met de rode kleurstof. Dit moet je op het oog doen want de intensiteit verschilt per soort en merk kleurstof. Begin met een paar druppels om uit te proberen hoe de kleur wordt.

4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.

5. Voeg al mixende de helft van het karnemelkmengsel bij het beslag, daarna de helft van het bloemmengsel, vervolgens het restant van de karnemelk en de cacaobloem als laatste. Zorg ervoor dat alles is opgenomen en schraap de zijkant van de mengkom schoon met een spatel. Klop door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.

6. Voeg het zuiveringszout en de azijn toe en meng goed door het beslag. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon en droog uitkomt als je deze in het midden steekt.

7. Laat de cakes even in de vorm afkoelen en stort ze dan op een rooster. Laat volledig afkoelen.

8. Meng voor het roomkaasglazuur de zachte boter met de roomkaas in een mengkom van een staande mixer (of met een handmixer) en klop tot ze goed gemengd zijn. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe totdat deze volledig is opgenomen.

9. Meng als laatste het vanille-extract erdoor en klop nog 5 minuten door totdat het glazuur licht en luchtig is. Pas op dat je niet te lang blijft doorkloppen anders kan het glazuur iets te vloeibaar worden.

10. Halveer de twee afgekoelde cakes en snijd de ronde cake ook langs boven door midden (zodat er vier halve cirkels ontstaan). Leg een theelepel van het glazuur in het midden van een taartschaal of bord en leg hierop één van de vierkante afgekoelde cakes. Zo kan de taart niet wegglijden.

Verdeel met een paletmes of de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake. Plaats hierop de tweede vierkante cake. Plaats nu de twee onderkanten van de ronde cake tegen het recht stuk van de andere cake aan, zodat de cake de vorm van een hart krijgt. Verdeel over deze twee stukken ook een deel van het glazuur en leg de overige twee halve rondes hier op. Verdeel nu de rest van het glazuur over de gehele cake en laat hem in de koelkast afkoelen.

Red Velvet valentijnstaart

Finishing touch met Hands Off My Chocolate

1. Smelt een van de Red Velvet repen (au bain-marie) en haal deze door een zeef, zodat de gesmolten chocolade vervolgens mooi glad verdeeld kan worden over de afgekoelde cake. Verdeel de roze chocolade geleidelijk over de bovenkant van de taart, totdat het mooi over de zijkanten heen druipt.

2. Gebruik als versiering de chocolade rondjes van de andere reep en plak deze onderaan de taart. Verdeel als finishing touch de laatste chocolade rondjes samen met de eetbare witte hartjes over de bovenkant van de taart. Et Voilà!

Valentijn-taart

Lekkere valentijnsgerechten voor je valentijnsmenu:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.