Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 10 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Hele kip tandoori van The Curry Guy

The Curry Guy is terug! In zijn nieuwe kookboek The Curry Guy Easy maakt Dan Toombs (alias The Curry Guy) het je wel heel gemakkelijk. Je vindt er de heerlijkste Indiase recepten in terug, die ook nog eens eenvoudig te bereiden zijn. Zijn kip tandoori (met een hele kip) bijvoorbeeld, is een verrassend makkelijke maaltijd voor in het weekend.

Dan: “Deze tandoori hele kip is een van de favoriete weekendgerechten van mijn gezin. Het is eenvoudig om te maken en smaakt fantastisch. Voor het recept heb je tandoori pasta of tandoori masala nodig. In mijn eerste kookboek staat een recept hiervoor, maar een kant-en-klare versie van goede kwaliteit is ook prima.

Tandoori pasta en tandoori masala zijn verkrijgbaar bij de toko, online en ook bij veel supermarkten. Dit is mijn recept voor bereiding in de oven. Als je meer een rooksmaak wilt, bak het vlees dan op de barbecue via de indirecte grillmethode (zie pag. 119 in het boek). De gaartijd kan variëren. Je kunt ook gerookt paprikapoeder in plaats van gewoon paprikapoeder gebruiken.”

Hele kip tandoori recept

Hele kip tandoori

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Wrijf de kip aan de binnenkant in met ongeveer een kwart van de marinade.

Maak ondiepe sneetjes in de borst, poten en dijen en bind stevig op. (Weet je niet hoe je een kip moet opbinden? Geen zorgen. Bind de poten gewoon stevig aan elkaar vast met een stuk keukentouw. Je wint er geen prijs voor presentatie mee, maar hierdoor kan de kip gelijkmatig garen.)

Wrijf de kip in met de rest van de marinade en zorg ervoor dat alle inkepingen met marinade zijn bedekt. Laat 3 tot 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor tot de hoogste temperatuur. Leg de kip in een braadpan en rooster 40 minuten tot 1 uur. Bedruip regelmatig met gesmolten boter en het braadvocht.

De kip is gaar als je met een mes in de kippendij prikt en er helder vocht uit komt. Je kunt ook een vleesthermometer gebruiken: deze moet 75°C aangeven. Besprenkel met het limoensap, bestrooi met zout en serveer.

The Curry Guy Easy

Easy: meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken van The Curry Guy (uitgeverij Good Cook) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,95 euro. 

Meer recepten voor tandoori:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.