Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Recepten 26 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: sopa de lima (Mexicaanse limoensoep)

Wanneer je denkt aan de Mexicaanse keuken denk je misschien niet direct aan een limoensoep. Deze sopa de lima is echter een bekend gerecht in Mexico. Elk Mexicaans huishouden heeft wel zijn eigen recept voor deze zalig friszure soep.

Limoensoep? Dat klinkt als een zomers recept. Nee hoor, want door de kip, tomaten, rode peper en de kruiden is deze Mexicaanse limoensoep lekker verwarmend en dus ook zalig op koude winterdagen. Je serveert er gebakken tortilla’s bij in plaats van soepstengels. Doop ze lekker in de soep.

Culy Homemade: Mexicaanse pizzabroodjes (molletes) met refried beans en kaas

Sopa di lima: Mexicaanse limoensoep
Bron: Culy.nl

Sopa de lima (Mexicaanse limoensoep)

Snijd de tortilla’s in repen van een halve centimeter. Verhit de olie in een pan en bak de repen in delen goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Snipper de ui, verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper in kleine stukjes. Fruit de ui en de peper in 1 eetlepel olie in een soeppan gedurende 4 minuten op middelhoog vuur. Pers de knoflooktenen erboven uit en voeg oregano, kruidnagels en laurierblad toe. Roer goed door.

Schenk na een minuut de tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken tot het tomatenmengsel half is ingekookt. Giet de hete bouillon in de pan en breng aan de kook.

Leg de kipfilets in de soep en kook ze zachtjes tot ze goed gaar zijn. Haal uit de soep en laat enigszins afkoelen. Trek met twee vorken of met je handen reepjes van de kip. Roer weer door de soep, samen met het sap van de limoenen.

Kruid eventueel met peper en zout naar smaak. Schep de sopa de lima in kommen of borden en garneer met stukjes avocado en koriander.