Redactie
Redactie Diner 30 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Tomatensoep met geroosterde paprika en kokosmelk

Tomatensoep is lekker, maar al helemaal als je de tomaten eerst roostert. Renée Kemps maakte deze smakelijke versie met geroosterde paprika en kokosmelk. 

Een grote kom tomatensoep, helemaal voor jou.

Zo maak je de geroosterde tomatensoep

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten fijn en rooster gedurende 15 minuten. Leg de paprika’s in hun geheel op een gaspit met (middel)hoog vuur (afhankelijk van de grootte van de pit) en laat rondom zwart worden. Laat afkoelen en duw het zwarte vel er af. Snijd in grove stukken.

Snijd de ui, gember en knoflook in grove stukken. Verwarm een soeppan met olijfolie. Bak de ui, gember en knoflook tot ze zacht zijn en bruin beginnen te kleuren. Voeg de kruiden toe en bak een paar minuten mee.

Voeg het water toe en laat vijf minuten doorkoken. Voeg de tomaten en paprika toe en laat het geheel een kwartier doorkoken. Haal het laurierblad eruit en maak het geheel met een staafmixer of blender tot een glad mengsel.

Voeg nu de kokosmelk toe en laat het geheel nog twee minuten doorkoken. Serveer de tomatensoep met wat extra kokosmelk en gehalveerde cherrytomaatjes.

Meer lekkere soepjes om te proberen: