New York cheesecake met bosvruchtengelei

Van de bodem tot de vulling en van de bereiding tot de (eventuele) topping: er is geen taart waarmee je zoveel kunt experimenteren als de cheesecake.

Ook Renée Kemps ging met deze geliefde klassieker aan de slag, en maakte een New York cheesecake variant met bosvruchtengelei en een bodem van digestieve koekjes. Je begrijpt het al, dit is een taart waarmee je de harten van je visite, van jong tot oud, meteen verovert.

Renee6

Verwarm je oven voor op 160 graden en vet de bakvorm in met boter. Doe de koekjes in een keukenmachine en mix gedurende een paar minuten. Voeg de gesmolten boter toe en mix tot het volledig is gemengd.

Verdeel het koekmengsel over de bodem van de bakvorm en druk gelijkmatig aan. Laat rusten in de koelkast. Klop de roomkaas los in een keukenmachine en voeg langzaam de 150 gram suiker toe. Voeg één voor één de eieren toe, en vervolgens ook het citroensap en de vanille.

Giet dit mengsel over de bodem en bak gedurende 55 minuten in de oven. De cheesecake zou nog een beetje lobbig, met een zacht midden, moeten zijn. Laat volledig afkoelen.

Doe de bosvruchten en de suiker in een pan en verwarm tot het fruit uit elkaar valt. Haal van het vuur en voeg de maizena toe. Roer flink door en laat wat afkoelen.

Giet na tien minuten de fruitgelei over de cheesecake en plaatst nogmaals voor een uur in de koelkast. Serveer koud.

cheesecake2.1