Redactie
Redactie Diner 18 okt 2011
Leestijd: 1 minuut

Patatas Bravas

Onweerstaanbaar lekker: Spaanse patatas bravas, één van onze favoriete tapas.

Bron: Flickr

Zo maak je patatas bravas

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Verdeel de aardappelen over een bakplaat en sprenkel hier de olijfolie over.

Bak de aardappels in de oven goudbruin in ongeveer 40 minuten. Hak de ui, de paprika en de knoflook fijn.

Fruit de ui met de knoflook in een pan aan. Voeg even later de paprika toe en voeg peper en zout toe. Bak dit kort mee. Voeg dan de roomkaas toe samen met de wijn of sherry (voeg voor een mildere saus wat suiker en water toe).

Serveer de saus over de aardappelen.

Meer heerlijke tapas

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Patatas Bravas
Sluiten