Homemade pizza bianca met salami

Culy 24 jul 2013 Recepten

We love Italian food en hiervoor hoef je niet eens naar Italië op vakantie te gaan (een reisje is trouwens nooit vervelend). Je kan namelijk ook zelf de keuken induiken om de beste, knapperigste pizza’s maken.

Hier delen we het recept van Culy-lezer Nina van haar goddelijke pittige pizza bianca met salami: de pizza zonder tomatensaus.

Verwarm je oven voor met pizzasteen, als je die hebt, op de hoogste stand. Verdeel het deeg over twee bollen en rol ze uit tot pizza’s. Beleg ze door eerst de salami te verdelen, dan over iedere pizza de plakken van één bol buffelmozzarella te leggen en verdeel daarover de tomaatjes.

Bestrooi het geheel met oregano en pul biber en plaats de pizza in de oven. Heb je een het geluk dat je een grote oven hebt, plaats de pizza dan tegelijk in de oven, anders bak je ze per één tegelijk. De pizza’s zijn na perfect na ongeveer 10 minuten, maar dit is misschien langer als je geen pizzasteen hebt. Haal de pizza eruit en verdeel er de rucola en basilicum over.

Besprenkel als laatste licht met olijfolie en rasp er wat Parmezaanse kaas over en eet smakelijk!

Tip: Bekijk hier hoe je zelf het deeg van je pizza maakt.

Voor 2 pizza biancas:

  • Pizzadeeg voor 2 pizza’s
  • 6 plakken salami
  • 2 bollen buffelmozzarella, in plakjes
  • 20 cherrytomaatjes, doormidden gesneden
  • 2 handen rucola
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 2 theelepels gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels oregano
  • scheutje olijfolie
  • klein beetje Parmezaanse kaas, geraspt
Reageer op artikel:
Homemade pizza bianca met salami
Sluiten