Redactie
Redactie Broodjes 23 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Stoere burgers met homemade BBQ-saus

Soms wil je gewoon even nergens op hoeven letten en puur genieten van een heerlijk hapje. Dit broodje is dan the way to go. Perfect als snack (want: niet ál te gezond, machtig lekker en veel saus) óf snijd de broodjes in nette vierkantjes of rondjes, steek er satéprikkertjes in en serveer ze op een feestje.

*Jalapeno pepers zijn te koop in de meeste supermarkten en staan veelal bij de Mexicaanse producten.

Maak de barbecuesaus volgens dit recept of zet 250 ml kant-en-klare saus apart.

Kruid het vlees met zout en peper en vorm er 12 mini hamburgers van. Smelt vier eetlepels boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers 3-4 minuten per kant tot ze gaar zijn. Leg de burgers apart en giet al het vet uit de pan, behalve twee eetlepels. Zet de pan terug op het vuur.

Bak de ui drie minuutjes en giet er de whiskey bij. Pas hierbij heel goed op want er kan een grote vlam ontstaan, hang daarom niet boven de pan en giet voorzichtig (niet uit angst in een grote plens) de whiskey in de pan. Durf je het niet helemaal aan? Zet dan eerst het vuur uit, giet er voorzichtig de whiskey bij en zet daarna het vuur weer aan.

Laat de whiskey reduceren tot je nog ongeveer de helft over hebt. Dit duurt ongeveer twee à drie minuten. Roer er de plakjes peper door en de barbecue saus. Zet het vuur iets lager en leg de burgers in de barbecuesaus, draai ze na een paar minuten om en laat ze lekker sudderen totdat de saus goed heet is.

Bedek de broodjes met ieder een halve eetlepel boter. Leg de burgers op de broodjes en bedek met een flinke laag saus (én pepers!). Top met de bovenkant van het broodje. Genieten maar!

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.