Redactie
Redactie Dessertrecepten 20 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Yummy vegan chocoladetruffels

Wellicht één van de beste uitvindingen voor vegans zijn de veganistische (dus zonder dierlijke producten als room) chocoladetruffels. Goddelijk én erg simpel om te maken.

Meng de cashewnoten en het water in een blender of keukenmachine gedurende 1-2 minuten. Haal met een spatel de zijkantjes naar beneden en meng  weer totdat het de textuur heeft van slagroom.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie totdat je geen stukjes meer hebt, roer totdat de chocolade zo is afgekoeld dat je het kan aanraken.

Meng de chocolade met de cashewnotenroom en laat minstens twee uur afkoelen in de koelkast.

Maak met een meloenschepje gelijke balletjes van het chocolademengsel, rol door het cacaopoeder en leg terug in de koelkast. Herhaal deze handeling totdat alle chocolade op is.

Wil je iets anders? Rol dan de balletjes dan in plaats van door de cacao, door fijngehakte kokos of nootjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.