Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 6 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: sticky Asian meatballs met bonensalade

Als er een award voor de lekkerste gehaktballetjes van de wereld bestaat, dan horen deze sticky Asian meatballs ‘m te krijgen. De combinatie van de goddelijke, stroperige saus met een licht pitje en de drie verschillende soorten bonen is waanzinnig en bovendien supersimpel klaar te maken.

Wij kozen hier voor volkoren noedels, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere variant. Ook rijst is een goede combinatie met de balletjes en de salade.

Tip: de salade kun je ook kort meewokken met de noedels, voor een compleet warm gerecht. Wees dan wel iets voorzichtiger met de azijn.

Culy Homemade: Thaise mihoensalade met mango, aubergine en koriander

Sticky asian meatballs
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Sticky Asian meatballs met bonensalade

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Draai van het gehakt kleine gehaktballetjes met de grootte van een pingpongbal. Leg deze op een bakpapier uit elkaar en zet voor 10 minuten in de oven. Begin ondertussen met de rest van het gerecht.

Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de haricots verts in 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Meng de haricots verts met de rest van de ingrediënten voor de salade en zet weg.

Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan, breng aan de kook en schep hierin de gehaktballetjes. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen en meng tot de saus helemaal geïntegreerd is met de balletjes.

Kook de noedels volgens de aangegeven instructies op de verpakking. Serveer de balletjes met de saus over de noedels samen met de salade.

Sticky asian meatballs
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Trek gekregen in meatballs?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.