Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 5 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: smeuïge breakfast brownies

Goed nieuws: met deze breakfast brownies kun je gewoon wakker worden. Het recept is niet alleen veel makkelijker dan een gewone brownie, het bevat ook nog eens allerlei ingrediënten die je normaal gezien ook in je ontbijt verwerkt (zoals banaan, havermout en dadels). Ja, je mag jezelf even in de arm knijpen: het is je geluksdag!

Deze breakfast brownies worden gemaakt met havermout, dadels en banaan. Dat maakt ze iets gezonder dan de reguliere variant, waardoor ze een perfect luxueus weekendontbijt zijn of juist om mee te nemen voor onderweg. Bovendien zijn ze ook nog eens ontzettend snel te maken: je mengt een paar ingrediënten in een kom en zet ze in de oven, perfect voor slaperige ochtenden.

Is je liefde voor brownies onuitputtelijk? We hebben ook heel wat andere brownierecepten, zoals deze lavabrownie met rood fruit, makkelijke pindakaasbrownies, sojasausbrownie met butterscotch of deze geniale Tobleronebrownies. Brownie-heaven.

O, en maak jij één van onze recepten klaar? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Breakfast brownie
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Smeuïge breakfast brownies met dadels en banaan

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Schep het mengsel in een bakblik (met bakpapier) en bak in ongeveer 20 à 25 minuten af in de oven. De brownies mogen een beetje zacht en smeuïg blijven.

Tip: je kunt de brownies goed bewaren in een afgesloten bakje.

Breakfast brownie
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Nog meer goede ideeën voor het ontbijt:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.