Culy
Culy Broodjes 13 oktober 2015

Steak sandwich met bavette van Marcus Polman

Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, komt het nieuwe GOOD FOOD BOOK uit. Een heerlijk kookboek met 50 recepten van topchefs en andere culinaire helden (waaronder onze Culy-hoofdredacteur Monique!). De komende dagen plaatsen we elke dag een lekker gerecht uit dit boek.

Vraag de slager om bavette (dat is de vang, oftewel de flank van het rund) of neem een kleine steak met een vetrandje, zoals entrecote of ribeye.

Meng in een kom de mayonaise met de mosterd, roer de augurkjes en kappertjes erdoor en breng ’m op smaak met versgemalen peper, zout en citroensap.

Laat het vlees tijdig op kamertemperatuur komen (minimaal 1 uur). Bestrijk het dun met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en zout. Verhit de koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees in 5 tot 7 minuten aan elke kant tot het medium-rare is. Laat 5 minuten rusten, losjes gewikkeld in aluminiumfolie.

Bak de broodjes een paar minuten in een voorverwarmde oven warm en knapperig. Snij ze open en laat de stoom ontsnappen. Snijd het vlees in kleine reepjes. Besmeer alle broodhelften met de mosterdmayonaise. Leg de reepjes vlees op de onderste helften en garneer met een toef rucola. Leg de bovenste broodhelften erop en druk goed aan.

Sandwich bavette Umami_GoodFoodBook_gerecht_MarcusPolman

Het GOOD FOOD BOOK ligt vanaf 16 oktober in de winkel en webshop voor € 14,99. Door de organisatie (onderdeel van het World Food Programme van de VN) worden voor ieder verkocht boek 40 (!) schoolmaaltijden aan de kinderen in Malawi gedoneerd.

fdbck-gfb-2015_2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Steak sandwich met bavette van Marcus Polman
Sluiten