Zomerse stamppot met zoete aardappel, geitenkaas en rucola

Wie zegt dat stamppot alleen in de winter kan worden gegeten? Boerenkool vind je zo midden augustus niet, maar ook met rucola en tomaat kun je een heerlijke stamppot knutselen. Gebruik zoete aardappelen om het wat zomerser te maken en voeg gerookte paprikapoeder toe voor wat pit. De zachte geitenkaas bovenop maakt deze stamppot heerlijk smeuïg.

Dit recept is zo heerlijk makkelijk; binnen twintig minuten zit je buiten in de zon met je bord op schoot. Het recept komt van food blogster Beau van de blog Keukenmeid. Beau is de chefkok van haar studentenhuis. Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ze maakt (en eet) alles!

Zo maak je deze stamppot met zoete aardappel en geitenkaas

Begin met het schillen van de zoete aardappelen. Snijd ze in grove stukken en kook ze vervolgens zacht in een grote pan water. Dit duurt ongeveer 12 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Breng dit op smaak met een geperst teentje knoflook, crème fraîche, peper, zout en paprikapoeder naar smaak.

Stamp alles goed door elkaar tot een lekker smeuïge stamppot. Schep daarna de rucola en gehalveerde cherrytomaatjes er doorheen.

In een ander pannetje rooster je de pijnboompitjes goudbruin. Serveer een paar grote scheppen zoete aardappelstamppot met bovenop de pijnboompitjes, de geitenkaas en wat extra gerookte paprikapoeder. Gewoon, omdat dat zo lekker is.

Meer zomerse recepten

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zomerse stamppot met zoete aardappel, geitenkaas en rucola
Sluiten