Redactie
Redactie Diner 6 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Spruitjesstamppot met pastinaak en hazelnoten

Dit is weer eens een heel andere stamppot dan we gewend zijn. Gemaakt met spruitjes, pastinaak en hazelnoten. Via Made By Ellen.

Kook de spruitjes in kokend water en voeg na twee minuten de pastinaak toe. Kook tot de pastinaak net gaar is en giet af. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan goudbruin. Zet het vuur uit en voeg een royale scheut olijfolie toe.

Stamp de spruitjes en pastinaak fijn en verwarm de melk in een pannetje. Schenk de melk bij de stamppot en stamp nog een keer. Voeg een beetje nootmuskaat toe, de helft van de olie met hazelnoten en breng op smaak met verse peper en zout.

Schep de spruitjesstamppot met pastinaak en hazelnoten in een kom en schenk de overige hazelnoten met olie erover heen. Serveer direct.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.