Spruitjesstamppot met pastinaak en hazelnoten

Culy 6 jan 2014 Diner

Dit is weer eens een heel andere stamppot dan we gewend zijn. Gemaakt met spruitjes, pastinaak en hazelnoten. Via Made By Ellen.

Kook de spruitjes in kokend water en voeg na twee minuten de pastinaak toe. Kook tot de pastinaak net gaar is en giet af. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan goudbruin. Zet het vuur uit en voeg een royale scheut olijfolie toe.

Stamp de spruitjes en pastinaak fijn en verwarm de melk in een pannetje. Schenk de melk bij de stamppot en stamp nog een keer. Voeg een beetje nootmuskaat toe, de helft van de olie met hazelnoten en breng op smaak met verse peper en zout.

Schep de spruitjesstamppot met pastinaak en hazelnoten in een kom en schenk de overige hazelnoten met olie erover heen. Serveer direct.

Voor 4 personen:

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
  • 1 grote pastinaak, geschild en in stukken gesneden
  • 200 ml melk
  • (Vers geraspte) nootmuskaat
  • 75 gram hazelnoten, grofgehakt
  • Goede scheut extra vierge olijfolie
  • Peper en zout uit de molen
Reageer op artikel:
Spruitjesstamppot met pastinaak en hazelnoten
Sluiten