Hartige tarte tatin met druiven & Romero kaas

Culy 6 jan 2014 Dessertrecepten

Een heerlijk dessert van Hollandse bodem: hartige tarte tatin met druiven & Romero kaas. Dit recept is afkomstig uit Buitenleven (het magazine van ANWB), en werd gefeatured in een reportage over het culinair erfgoed van Nederland, met uit elke provincie één specifiek gerecht.

Warm de oven voor op 180 graden. Vet de vormpjes heel dik in met de boter en strooi in elk vormpje een eetlepel suiker. Vul elk vormpje goed met druiven. Haal de plakjes bladerdeeg uit de koeling en leg ze over de druiven. Druk de zijkanten van het deeg rond de druiven in de vormpjes. Het maakt niet uit als het deeg ongelijk verdeeld is door de vierkante vorm van het bladerdeeg.

Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van het deeg en gaar de taartjes ± 20 minuten in de oven.

Stort de hete taartjes met de deegkant naar beneden uit de vormpjes op een bakplaat. De druiven liggen nu naar boven. Verdeel de plakken kaas over de omgekeerde druiventaartjes en zet de taartjes nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten. Garneer de tarte tatins met een takje rozemarijn. Tip: Lekker met een bol walnotenijs.

Voor 4 personen:

  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels suiker
  • 200 gram druiven, gewassen
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid en gekoeld bewaard
  • 150 gram Romero kaas, in plakjes (of een andere pittige belegen boerenkaas)
  • paar takjes rozemarijn
  • 4 kleine ovenschaaltjes van 10 cm
Reageer op artikel:
Hartige tarte tatin met druiven & Romero kaas
Sluiten