Zelf tortilla’s maken: frisse rode bietentortilla met koolsla

Restaurant Instock is terug met een tweede kookboek! In ‘Circular Chefs’ (geschreven door Freke van Nimwegen en Nadine Maarhuis) leer je van chefs als Joris Bijdendijk, Samuel Levie, Freek van Noortwijk en Estée Strooker hoe je klimaatvriendelijk kunt koken. Bijvoorbeeld door deze rode bietentortilla te maken. 

Circular Chefs leert je verschillende aspecten van circulair koken. Conserveren, mannetjesvlees gebruiken en van schil tot pit koken bijvoorbeeld. Daarmee houd je je food footprint zo laag mogelijk, en tover je tegelijkertijd de lekkerste gerechten op tafel.

Met deze frisse rode bietentortilla stelt Instock-chef Sven van der Spek je niet alleen aan een heerlijk veganistisch recept voor, maar laat hij je ook nog eens zijn favoriete conserveringstechniek ontdekken.

Rode bietentortilla
Foto: Mitchell van Voorbergen

Bietentortilla (±15 minuten)

Mix de ingrediënten zodat er een mooi deeg ontstaat. Bak in een pan en bestrooi met een beetje zout.

Dressing koolsla (± 5 minuten)

Mix alle ingrediënten.

De vulling (± 8 uur)

Snijd de appel en groene kruiden fijn. Droog deze een hele nacht in de oven op 50 graden.
Snijd de kool zo fijn mogelijk en mix door elkaar. Giet de dressing eroverheen.

Yoghurtdressing (± 5 minuten)

Mix alle ingrediënten.

Eindresultaat (± 5 minuten)

Pak de tortilla en vouw als een taco. Schep de vulling erin en serveer met de yoghurtdressing.

Circular Chefs

Circular Chefs van Freke van Nimwegen Nadine Maarhuis (uitgever: Instock) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 12,50 euro. 

Interessant onderwerp, dat circulair koken? Van 14 t/m 18 januari is het de Week van de Circulaire Economie.

Nog meer koken met restjes:

Reageer op artikel:
Zelf tortilla’s maken: frisse rode bietentortilla met koolsla
Sluiten