Geschroeide spitskool met gehakt en pittige honing (hot honey)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F04%2FSpitskool_met_gehakt_1-1.jpg)
Met wokrecepten zit je bij Culy altijd goed. Bijvoorbeeld met deze geschroeide spitskool met gehakt. Rijk aan umami, zoet én dan ook nog pittig door de hot honey. Dus heb je enorme trek, maar geen tijd of zin om lang in de keuken te staan? Dan maak je hiermee op je doordeweekse dag een fantastische maaltijd. Lekker bij rijst, noedels en zelfs aardappel!
Spitskool kun je op talloze manieren bereiden. De kool is zacht en neemt gemakkelijk smaken op.
Deze keer transformeren we spitskool met gehakt tot een fijn eenpansgerecht, maar dat betekent niet dat je eindigt met slappe en natte kool. Integendeel zelfs, want deze geschroeide spitskool met gehakt, gewokt op hoog vuur, is juist lekker krokant.
Lekker spitskool-recept gezocht? Deze ideeën zijn om van te watertanden
Het wokgerecht is perfect voor doordeweeks en lekker bij gekookte witte rijst of noodles. Als je restjes van de spitskool met gehakt over hebt, is hij de volgende dag lekker voor de lunch.
Ook een leuke suggestie: gebruik het als vulling voor een soort Aziatische wrap en wikkel de spitskool met gehakt in een slablad, rijstvel of vis een oude tortilla uit de vriezer. Sriracha, koriander of een paar druppels hoisinsaus en je bent klaar. Het is simpel, het is snel en precies wat je wil, want hot honey maakt sowieso alles beter.
Alles over hot honey: de trend uit Amerika (die stiekem uit Brazilië komt)
Geschroeide spitskool met gehakt en hot honey
- Begin met het maken van de hot honey, indien je geen potje in de voorraadkast hebt staan. Verwarm de ingrediënten voor de hot honey in een steelpannetje, tot de honing vloeibaar is. Laat daarna afkoelen en ga verder met de spitskool met gehakt.
- Verhit een wok op hoog vuur. Voeg een 1 eetlepel sesamolie toe en doe het gehakt in de pan. Bak het gehakt rul en goudbruin. Breng daarna op smaak met 1 eetlepel sojasaus, zout, peper en 1 theelepel five spice-poeder.
- Voeg de spitskool toe en wok de spitskool met gehakt nog eens 5 minuten, tot de spitskool geslonken is en een krokant korstje krijgt.
- Voeg 1 eetlepel hot honey toe aan de wok en schep het geheel om. Blus de pan af met rijstazijn en wok nog 30 seconden.
- Bestrooi de spitskool met gehakt met grof gehakte koriander of peterselie en een extra drizzle hot honey.
Nog meer fijne spitskoolrecepten voor doordeweeks:
- Moet je proeven: vliegensvlugge rendang van spitskool
- Terug naar de basis: het beste recept voor spitskool (+ pittige variant)
- Een AGV’tje maar dan culinair: makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes met gehaktballen en peterselieroom