Moet je proeven: vliegensvlugge rendang van spitskool
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fspitskool-rendang-4.jpg)
Hallo nieuw favoriet groentegerecht! Ja, je leest het goed deze snelle rendang van spitskool is je nieuwe lievelingsgerecht. Bomvol smaak, bomvol groenten en helemaal vegan. Klinkt als een triple win, toch?
Vergeet jackfruit rendang (in elk geval voor vandaag): spitskool rendang is onze nieuwe favoriete manier van rendang maken als we het een keertje vega(n) willen houden!
Doordat we de spitskool inmasseren met wat zout, trekt al het vocht uit de groente en wordt hij als het ware wat ‘malser’.
Hierdoor hoef je ‘m alleen even aan te bakken in een smaakvolle boemboe en dompel je ‘m daarna onder in een badje van kokosmelk. Perfect voor doordeweeks of als onderdeel van een rijsttafel!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fspitskool-rendang-1.jpg)
Recept: vegan rendang maken van spitskool
- Snijd de spitskool in vieren en snijd vervolgens in ragfijne reepjes.
- Was de spitskool goed, laat uitlekken en bestrooi met 2 theelepels zout.
- Masseer de spitskool goed in met het zout: knijp goed en gebruik je spierballen! Zet 5 minuten opzij.
- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spitskool en gooi het vocht weg. Voor het beste resultaat kun je de spitskool minimaal een uur in de koelkast zetten zodat bijna al het vocht uit de kool komt.
- Snijd de sjalot, de knoflook, de gember en de citroengras grof. Doe de ingrediënten samen met 1 theelepel sambal, 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel kurkuma in de keukenmachine en mix tot een gladde boemboe.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en bak de spitskool een beetje aan.
- Voeg hier de boemboe aan toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg daarna 1 eetlepel ketjap asin en 2 eetlepels ketjap manis toe. Roer door elkaar.
- Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en laat op middelhoog vuur de kokosmelk verdampen tot er een dikkere saus ontstaat.
- Serveer de spitskool rendang direct uit de pan met wat witte rijst.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Fspitskool-rendang-2.jpg)
Meer Indonesische recepten:
- Es alpukat: romige Indonesische koffie-avocadosmoothie
- Shakshuka maken met Indonesische smaakmakers, een verrassende twist
- Moet je proeven: Tjolo-Tjolo en Colo-Colo (Indonesische dipsauzen)