Verrukkelijk paratha-recept met gerookte forel, bietenspread en ingelegde komkommer
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F04%2Fparatha-met-forel.jpg)
Met dit stijlvolle paratha-recept maak je met weinig moeite veel indruk! Ideaal voor een luxe lunch (je verdient het!) of een lichte avondmaaltijd mét een snuf Scandinavische flair.
Dit paratha-recept is niet alleen snel en simpel, maar ook gewoon eten met je ogen. De combinatie van de roomkaas met de hartige geitenkaas en de frisse ingelegde komkommer maakt elke hap verrassend.
Geïnspireerd door smaken uit de Scandinavische keuken, zoals gerookte forel, geitenkaas en een vleugje dille – voor een elegante touch.
We hoeven je niet meer te vertellen dat we groot fan zijn van paratha, met zijn zachte, boterige en kruimelige textuur. Het vormt de perfecte basis voor deze verfijnde toppings. Maak het helemaal af met foreleitjes voor die extra luxe bite!
Wat is paratha?
Paratha is een luchtig platbrood dat zijn oorsprong kent in de Indiase en Pakistaanse keuken. Het heeft een goudbruine, krokante buitenkant en een zachte binnenkant.
Het leuke aan paratha is dat het ongelooflijk veelzijdig is: je kunt het zo simpel houden, of het juist vullen met allerlei lekkers.
Paratha: je wil het elke dag eten, dus dit kun je er allemaal mee
Traditioneel wordt het gebakken in een hete pan, wat zorgt voor die onweerstaanbare knapperigheid. Paratha past perfect bij curry’s, stoofschotels of als bijgerecht bij je favoriete gerechten.
Maar zoals dit paratha recept is het dus ook ideaal als basis voor een chique lunch (kijk maar naar deze parathawrap). Je bakt ‘m gemakkelijk in een paar minuten krokant in een droge koekenpan.
Paratha-recept met gerookte forel
- Schil de komkommer in flinterdunne plakjes en leg ze in een kommetje.
- Giet wat vocht van een pot augurken over de komkommerslierten en zet opzij voor later.
- Bereid de paratha volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel de roomkaas met rode biet en geitenkaas over de paratha.
- Leg daar bovenop wat stukjes gerookte forel, wat takjes dille, een paar slierten ingelegde komkommer en optioneel wat foreleitjes.
- Serveer de rest van de komkommer ernaast als kleine salade.
Meer recepten met paratha:
- Zo maak je een snelle lunch met een parathawrap
- Geniaal idee: restjes curry opmaken met deze Indiase paratha-pasteitjes
- Van paratha tot naan: deze 5 Indiase broden moet je geproefd hebben