Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 18 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Spinaziepannenkoeken met asperges en zacht gekookte eieren

Als we iets graag eten bij de brunch zijn het wel pannenkoeken. Zoet of hartig, zolang ze maar met liefde zijn gemaakt. En dat is vaak het geval. Met Pasen doen we namelijk net een beetje extra ons best. En daar past dit recept voor hartige spinaziepannenkoeken met asperges en een gekookt eitje (spring all over the place!) perfect bij.

Dit recept voor hartige pannenkoekjes komt van blogger Gewoon Hanne, full-time foodie en gek op groene smoothies, kant-en-klare diepvriespizza’s en alles daar tussenin. Op haar blog post ze recepten die vooral ‘gewoon normaal’, ‘gewoon gezond’ en ‘gewoon makkelijk’ zijn. En boven alles natuurlijk ook ‘gewoon lekker’. Kijk, daar houden we van.

spinaziepannenkoeken met asperges

Spinaziepannenkoeken met asperges en ei maken

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 5 tot 6 minuten, laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan en zet ze aan de kant.

Begin met het bakken van de pannenkoeken. Doe de spinazie met de melk en het ei in de blender (of keukenmachine of gebruik de staafmixer) en blend dit tot de spinazie fijn is.

Voeg de bloem en een snufje zout toe en mix dit goed door je beslag. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak 4 tot 6 pannenkoeken van het beslag.

Verhit ondertussen een grillpan (of andere koekenpan). Verdeel wat olijfolie over de asperges en grill deze enkele minuten tot ze beetgaar zijn.

Verwarm de doperwtjes in een pan kokend water of verwarm ze in de magnetron.

Klaar om de pannenkoeken samen te stellen! Vul de pannenkoeken met de cottage cheese en wat spinazie. Leg ze op een bord en serveer hier de asperges, doperwtjes en gekookte eieren bij.

Breng op smaak met wat zout en peper. Garneer eventueel met wat verse groene kruiden zoals dille of peterselie.

Andere gerechten voor de paasbrunch