Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 5 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Spicy zuurkool uit de wok (zo at je ‘m nog niet eerder)

Het kookboek ‘Vegan East’ van Milou van der Will staat boordevol spannende veganistische recepten met een Aziatisch tintje. Het boek bevat 80 oosterse vegan gerechten, bomvol smaak, die ook nog eens razendsnel op tafel staan. Wij delen een verrassend recept uit het boek met je, voor spicy zuurkool.

Milou heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Die combineert ze in haar boek met creatieve experimenteerdrift en een plantaardig voedingspatroon. En dat levert dus hele toffe gerechten op. Ditmaal legt ze zich toe op Hollandse pot, in een verrassende versie: spicy zuurkool!

Milou: “Als kind haalde ik (verwend) mijn neus op als er zuurkool op het menu stond. Van de Hollandse stamppot-zuurkool gaat mijn hart nog steeds niet sneller kloppen. Mijn kinderen kennen het niet eens. Maar gooi het spul in de wok en ik eet de pan leeg. Jij ook, wedden?”

Spicy zuurkool
Bron: Vegan East

Spicy zuurkool

Spoel de zuurkool af met water in een vergiet en knijp goed droog.

Verhit olie in een wok en fruit de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuutje mee. Voeg de sambal toe en vervolgens de zuurkool. Schep goed door. Voeg dan de kerrie, sojasaus en ahornsiroop toe. Wok nog een paar minuten. Serveer als bijgerecht of vul er een loempia mee.

Vegan East

Vegan East van Milou van der Will (uitgeverij Good Cook) is nu te koop voor € 25,95. 

Meer lekkere veganistische recepten: