Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 12 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: spaghetti met spinazie, tahin en salie

Dit is spaghetti met spinazie zoals je ‘m nooit eerder hebt gehad. Met een knalgroene saus van tahin en salie namelijk. Op de Culy-redactie is dit pastagerecht favoriet omdat ‘ie superlekker is, maar ook omdat zo’n bordje comfort food razend snel klaar is. En dat maakt dit recept perfect voor een doordeweekse dag.

Voor een vegan insteek maken we deze spaghetti met spinazie zonder dierlijke producten. Zo maken we de saus romig met tahin en gebruiken we vegan Parmezaanse kaas. Dit geeft namelijk een pittig smaakje aan de saus die goed samengaat met de zachte smaak van de tahin en de salie. Wij kozen voor vegan Parmezaanse kaas van Gondinio, maar een schep edelgistvlokken doen het ook goed. Eet je wel kaas, voel je dan vrij om ‘gewone’ Parmezaan toe te voegen natuurlijk!

Aha! Zo wordt vegan kaas dus gemaakt (en zo maak je het zelf!)

Spaghetti met spinazie
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je spaghetti met spinazie, tahin en salie

Begin als eerst met het maken van de de saus. Meng hiervoor de tahin, water, citroensap, knoflook, salie, spinazie, (vegan) Parmezaanse kaas, zout en peper in een keukenmachine.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht, dat heb je later nog nodig.

Verhit een pan op medium-hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en laat goed heet worden. Doe de knoflook in de pan en bak kort. Voeg na 1 minuut de rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de spinazie toe aan de pan en bak nog 3 minuten.

Doe de gekookte spaghetti bij de spinazie. Meng kort door elkaar. Doe daarna de tahinsaus bij de spaghetti met spinazie. Roer goed en voeg nog een scheut pastawater toe om de saus extra romig te maken.

Verdeel de spaghetti met spinazie over de borden. Bestrooi nog even met gehakte pistaschenoten en bon apetitio.

Spaghetti met spinazie
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer recepten met tahin:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.