Snelle Turkse pizza’s

Culy 9 feb 2016 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: snelle Turkse pizza’s.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en pers de teentjes knoflook uit.

Verwijder ondertussen de pitten en de schil van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Maak een dressing van de rode wijnazijn en twee eetlepels olijfolie.

Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Rul het gehakt samen met de komijn, zout en peper in vijf minuten bruin. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe en bak nog vijf minuten op laag vuur mee.

Meng ondertussen in een grote kom de slamelange met de avocadoblokjes, de paprika en de dressing. Roer goed door.

Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla’s en plaats de wraps drie à vier minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer de snelle Turkse pizza’s met de salade en eventueel nog verkruimelde feta en bosui. Eet smakelijk!

snelle-turkse-pizza

Voor 4 personen:

  • 500 gram rundergehakt
  • 8 tortilla’s
  • 1 krop ijsbergsla
  • 3 paprika’s
  • 2 avocado’s
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3 teentjes knoflook
  • Optioneel: verkruimelde feta en bosui
Reageer op artikel:
Snelle Turkse pizza’s
Sluiten