Culy Homemade: zalige shakshuka toast met hummus

Al het goede van shakshuka, maar dan op een lekker stuk toast: dat klinkt toch als een droom van een lunch/ontbijtje? Wat Marco B. ook zegt, dromen komen wel degelijk uit. Want wij hebben een ontzettend makkelijk en heerlijk recept voor shakshuka toast met hummus.

In Nederland eten we shakshuka stiekem vaak als avondeten, terwijl het van origine eigenlijk een ontbijtrecept is. Met deze shakshuka toast (waarvoor we het recept tegenkwamen bij Nutmeg Nanny) gaan we dan ook weer een beetje terug naar de roots van dit lekkere eiergerecht. Toast, hummus, gebakken tomaat en een spiegelei: lekkerder wordt het bijna niet!

Shakshuka toast met tomaat, ei en hummus

Shakshuka toast met hummus

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de vleestomaat in 4 dikke plakken. Bestrooi ze aan beide kanten met wat zout, peper en ras el hanout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten zacht en sappig in de oven.

Rooster het brood goudbruin.

Besmeer de toast met de hummus. Leg op elke snee toast 2 plakjes tomaat.

Bak de eieren in een kleine koekenpan met een beetje olie of boter tot het eiwit mooi is gestold. Schep de eieren bovenop de shakshuka toast.

Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes en peper en zout. Voeg nog een snufje gedroogde chili toe voor de kleur en smaak en bestrooi met de gehakte koriander (en eventueel nog wat verkruimelde feta).

Meer lekkere toast recepten:

Toast met shakshuka en hummus
Toast met gebakken ei

 

Voor 2 personen:

  • 2 dikke plakken goed brood (liefst zuurdesem)
  • 4 eetlepels hummus
  • 2 eieren
  • 1 grote, rijpe vleestomaat
  • 1/2 theelepel ras el hanout
  • Handje verse koriander, fijngehakt
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Snufje gedroogde chili
  • Zout & peper
  • Optioneel: feta, verkruimeld

Nutmeg Nanny

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zalige shakshuka toast met hummus
Sluiten