Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: verwarmende havermout met grapefruit & pompoenpitten

Havermout met amandelmelk, grapefruit, notenboter, kaneel en ahornsiroop: zo gemakkelijk kan een lekker en voedzaam ontbijt zijn. Als dat geen krachtvoer is, dan weten wij het ook niet meer.

Hoewel we de combinatie van grapefruit, amandel en ahornsiroop geweldig vinden, kun je met dit recept ook heel goed variëren. Vervang de grapefruit eens door mandarijn en kies voor kokosmelk in plaats van amandelmelk.

Ook qua notenboter mag je gewoon zelf kiezen welke je de lekkerste vindt. Cashewboter, amandelboter, pindakaas, pistachepasta (hier kozen wij voor: aanrader!)… Hier kun je niets aan verpesten!

> Ook lekker: ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop

havermout met pompelmoes, notenpasta en pompoenpitten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je deze havermout

Verwarm de amandelmelk met de havermout in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tussendoor goed zodat de onderste laag niet aanbakt.

Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.

Verdeel de massa over twee kommen. Werk af met een lepel notenboter, een paar stukjes grapefruit, pompoenpitten, een plens ahornsiroop en een snuf kaneel.

havermout met pompelmoes, notenpasta en pompoenpitten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer toffe ontbijtjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.