Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: de allerbeste schnitzel met friet en koolsla

Vandaag hebben we een ouderwets lekker AGV’tje voor je, maar dan wel in een nieuw jasje. We leren je hoe je de allerbeste schnitzel maakt – en met allerbeste bedoelen we ook allerbeste. Deze kipschnitzels zijn duizend keer lekkerder dan kipnuggets en hebben een ultiem krokant zadenkorstje. Lekker met friet en een simpele koolsla.

Confession time: je mag ons altijd wakker maken voor een goede schnitzel. Of dat nou op een katsu sando of in een kip katsu curry is. Maar op een drukke doordeweekse dag kunnen we ook heel erg genieten van een simpele schnitzel met friet en koolsla. En na jaren van testen, zijn we erachter gekomen dat kip in een krokante zadenkorst toch wel de allerlekkerste schnitzel oplevert. Probeer het uit en oordeel zelf!

Schnitzel met friet en sla - AGV'tje

De allerbeste schnitzel met friet en koolsla

Verwarm de oven voor om de frietjes te bakken en volg de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de stukken kip tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een deegroller tot ze mooi dun zijn (1 centimeter dikte is top).

Doe het korianderzaad met de zonnebloempitten in een vijzel en kneus ze tot ze grof gehakt zijn. Meng ze in een diep bord met de panko, witte en zwarte sesamzaadjes, kurkuma, cayennepeper en wat zout.

Zet nog twee diepe borden neer: eentje met bloem met wat zout & peper en een bord twee losgeklopte eieren.

Haal de stukken kip eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het zadenmengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn: we willen een lekker dikke, krokante korst!

Giet de zonnebloemolie in een grote pan, tot er een laag olie in staat van ongeveer 1/2 centimeter. Verwarm op halfhoog vuur en bak een paar schnitzels tegelijk in 5 tot 6 minuten goudbruin. Zoals Julia Child zei: don’t overcrowd the pan. Je moet ze misschien in twee of drie porties bakken. Keer de schnitzels halverwege.

Als ze goudbruin en krokant zijn, laat je ze uitlekken op een bord met een driedubbele laag keukenpapier.

Maak tenslotte de koolsla aan. Klop de olijfolie, het limoensap en de agavesiroop door elkaar, proef en breng op smaak met zout en peper. Meng met de witte kool, rode kool, wortel en koriander.

Schep wat koolsla en friet op een bord, leg de schnitzel ernaast en serveer met een partje limoen.