Redactie
Redactie Dessertrecepten 15 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Schitterende (én smakelijke) Maltesertaart

Al eerder plaatsten we een recept voor een Maltesertaart, maar bij het zien van deze variant wisten we het gelijk zeker: dit is de koning onder de taarten. De taart bestaat uit lagen gekruide chocoladecake met daartussen chocolade-botercrème en wordt afgewerkt door een schild van Maltesers.

Via de blog Urbane Fruits.

Maak de chocolade custard volgens dit recept en voeg wanneer de room nog warm is de gesmolten pure chocolade toe. Laat afkoelen.

Verwarm je oven voor op 200 graden en beboter een springvorm met een doorsnee van 20 centimeter. Scheid de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een superschone kom. Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker tot je een bleek en luchtig mengsel hebt.

Voeg de boter toe en mix goed. Zeef boven een andere kom de bloem, cacao en bakpoeder en meng het droge mengsel door het natte mengsel. Voeg wanneer het beslag te dik wordt de rum en melk toe.

Meng een deel van de eiwitten met het mengsel zodat ze aan elkaar gewend raken. Vouw vervolgens met een rubber spatel het mengsel door de eiwitten, goed oplettend dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.

Giet het beslag in de springvorm en bak gedurende 30-40 minuten. Draai na een kwartier de springvorm 180 graden zodat de cake gelijk bakt. Wordt de bovenkant te donker? Bedek de vorm dan tijdens de laatste 15 minuten met bakpapier. Laat de cake goed afkoelen.

Snijd met een brood mes de cake in drie gelijke lagen en leg nog even in de koelkast. Maak de botercrème door de boter met een mixer bleek en luchtig te kloppen. Voeg de gezeefde poedersuiker toe en mix nog even. Meng het botermengsel met de afgekoelde chocoladecustard en kaneel.

Verdeel de botercrème in 4 gelijke delen en smeer een deel van de botercrème over de eerste cakelaag. Leg er een volgende laag cake op, bedek met een deel botercrème en sluit af met de laatste laag cake. Bedek de buitenkant van de taart met een dunne laag botercrème en zet een kwartiertje in de koelkast.

Smeer de rest van de botercrème over de taart. Maak de taart af door de Maltesers in gelijke rijen op de taart te leggen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.