Maltesers taart

Culy 15 mrt 2012 Recepten

Een heerlijke chocoladetaart met een crunchy bite. Maltesers! Het recept is geïnspireerd op een gerecht van de blog Whatibakedthisweekend.blogspot.com.

Verwarm je oven voor op 180 graden en beboter twee springvormen met een doorsnee van 20 centimeter. Klop de boter en suiker samen tot je een luchtig mengsel hebt en voeg vervolgens één voor één de eieren al kloppend toe.

Voeg de bloem, cacao, Nesquikpoeder en melk toe. Verdeel het mengsel in twee delen en giet in de springvormen, bak de cakes in 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cakes 10 minuutjes afkoelen en haal ze uit de vorm om verder af te koelen. Smelt de boter, chocolade en Nesquikpoeder samen in de magnetron. Mix er de poedersuiker en melk door.

Maak de taart door de helft van het glazuur tussen de twee cakes te doen en de rest bovenop. Garneer met maltesers.

Bron: Shutterstock

De cake:

  • 300 gram boter
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram cacao
  • 3 eetlepels Nesquikpoeder
  • 200 ml volle melk

Glazuur:

  • 100 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 50 gram Nesquikpoeder
  • 350 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels melk
  • Maltesers om te garneren
Reageer op artikel:
Maltesers taart
Sluiten