Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: schaafijs met perzik, pistache en ahornsiroop

Schaafijs is misschien wel hét toetje van zomer 2023 te noemen. En dan niet met ingewikkelde recepten of dure schaafmachines, maar gewoon met bevroren fruit en een rasp. We demonstreerden al eerder hoe makkelijk dat gaat met dit aardbeienschaafijs, maar ook deze variant konden we jullie niet besparen. Enter schaafijs met perziken, slagroom, pistache en ahornsiroop.

We benadrukken het nog maar eens: dit is zó lekker!

Het idee kwam van de vrolijke Carolina Geelen, wiens vrolijke kookvideo’s al langer een inspiratie voor de redactie zijn. Wat ze doet? Slagroom luchtig kloppen, bevroren perzik raspen en dat aftoppen met pistache en ahornsiroop. In onze versie konden we het niet laten om daar ook nog wat roze peper aan toe te voegen, voor wat contrast. Hoeft niet, is wel heel lekker.

Schaafijs met perzik, ahornsiroop en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Makkelijk schaafijs met perzik, ahornsiroop en pistache

  1. Klop de verse slagroom met de poedersuiker op tot een luchtige massa. Schep die in het kommetje voor je schaafijs.
  2. Neem er je rasp bij en hou die boven de slagroom. Schaaf de perziken in het kommetje tot zich een mooie berg van luchtige sliertjes vormt. Tip: de kans is groot dat er wat van het schaafijs naast het kommetje zal vallen. Dit taakje doe je dan ook best op een plek die nat mag worden, zoals je keukenblad.
  3. Tevreden over je hoeveelheid schaafijs? Maak het toetje af met een kneepje ahornsiroop, de fijn gehakte pistachenoten en eventueel een klein snufje roze peper.
Schaafijs met perzik, ahornsiroop en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke toetjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Carolina Geelen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.