Culy Homemade: mojito met passievrucht voor Pasen

Met Pasen gaat er niks boven een boozy brunch. Ja: wij willen drank bij die eieren en broodjes! Véél drank. Zoals deze lekkere mojito met passievrucht van blogger A Cookie Named Desire. Zijn er kinderen bij? Laat de rum weg en ze kunnen vrolijk meedrinken. Cheers!

Zo maak je deze mojito’s

Snijd de passievruchten doormidden en schep de pulp eruit. Druk door een zeefje boven een kom, zodat je zoveel mogelijk sap opvangt. Bewaar de pitjes ook.

Gebruik een cocktailshaker, vul met de munt en de suiker en roer ze door elkaar om de smaken los te laten komen. Voeg hier het limoensap, de rum en het ijs aan toe. Zet de bovenkant op de shaker en schud tot je spierballen er pijn van doen. Wat je wil, is dat de suiker zoveel mogelijk is opgelost.

Doe wat ijsblokjes in een glas, schenk een vierde van het mengsel op het ijs en top af met een scheut bruiswater. Garneer de mojito met de zaadjes van de passievrucht en een takje munt.

mojito met passievrucht

mojito met passievrucht

Voor 4 cocktails

  • 8 passievruchten
  • 6 eetlepels limoensap
  • Een flinke hand verse munt
  • 188 milliliter lichte rum
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 4 à 5 ijsklontjes, plus extra voor in het glas
  • Spa rood of ander bruiswater, om af te toppen
Reageer op artikel:
Culy Homemade: mojito met passievrucht voor Pasen
Sluiten