Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Recepten 27 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Röstischotel met zuurkool (voor de zuurkoolaanbidders)

We rollen alweer met onze neus in de najaarsrecepten. Ben jij fan van zuurkool? Hoera! Want met dit gure weer is het geen straf om een röstischotel met deze koolsoort te maken. De dames van Chickslovefood wisten dit recept met maar 5 (!) ingrediënten voor jou op papier te zetten. Hulde!

Zuurkool is zo’n product waar je van moet houden. Maar als je eenmaal fanaat bent, word je lyrisch van elk recept waarin deze frisse groente verwerkt zit. Nu is het ook nog eens ontzettend gezond, want: rijk aan antioxidanten.

Wij mogen het volgende recept van Chickslovefood met je delen uit hun nieuwe kookboek de ‘Ovenbijbel’. Deze keer eentje uit de categorie ovenschotels: röstischotel met zuurkool.

Chickslovefood schreven de ‘Ovenbijbel’

De dames van Chickslovefood staan bekend om hun toegankelijke recepten waar iedereen zich in kan vinden. Ze hebben al heel wat ovenrecepturen op hun naam staan waar een boekwerk van te maken viel. En dat deden ze. Het resultaat: de ‘Ovenbijbel’.

Dit kookboek is gevuld met alle favoriete ovenrecepten van schrijfsters Nina en Elise. Je vindt hier ovenschotels, hartige taarten, stoomoven- en traybake-recepten in terug die allemaal gemakkelijk te maken zijn. Deze chicks do love food, want dit nieuwe kookboek gaat ook jouw oven flink aan het werk zetten!

Chickslovefood: “Een lekker winters gerecht. Al mag je deze röstischotel van ons ook gewoon in de zomer eten hoor, als jij daar gelukkig van wordt.”

Röstischotel met zuurkool Chickslovefood
Bron: Chickslovefood

Röstischotel met zuurkool

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Doe de zuurkool met het vocht in een pan, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Schil ondertussen de aardappels en rasp ze met de keukenmachine of een handrasp grof. Knijp het vocht uit de rasp.

Verwarm de koekenpan en bak de spekreepjes in zo’n 5 minuten krokant. Schep de spekreepjes vervolgens uit de pan. Maak de koekenpan schoon, voeg een scheutje olie toe, gevolgd door de aardappelrasp, breng op smaak met zout en peper en bak de rasp in 15 minuten gaar en goudbruin. Blijf regelmatig omscheppen.

Meng de zuurkool met de crème fraîche. Wanneer de aardappelrasp goudbruin is, voeg dan de spekjes en het zuurkoolmengsel toe en bak nog 2 minuten mee.

Verdeel het mengsel over een ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 minuten in de oven.

Chickslovefood Ovenbijbel cover
Bron: Chickslovefood

Ovenbijbel van Chickslovefood (Carrera Culinair) is vanaf 23 september te koop voor € 33,99

Meer heerlijke ovenschotels:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.