Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 26 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen

Deze Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen gaan wij nog heel, héél vaak maken. Want: supermakkelijk, weinig ingrediënten en een echte smaakbom. Het is geïnspireerd op een gerechtje dat we kregen bij Kin Dee in Berlijn: een Thais restaurant met een Michelinster. Met dit recept haal je die Michelinster naar je keuken.

Dit bijgerecht is ideaal om op een doordeweekse avond op tafel te toveren, maar het doet het ook leuk als onderdeel van een (Aziatisch) feestmaal. Je kunt de hoeveelheden makkelijk opschalen voor als je meer eters in huis hebt.

> Meer over deze vitaminebommetjes: Superlekker én gezond: alles over paprika

Thaise gegrilde paprika's
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Thaise geroosterde paprika’s

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s in grote stukken (bijvoorbeeld in kwarten). Het steeltje snijd je er af, maar een deel van het kroontje (het zachtere deel) en de zaadjes kun je eventueel laten zitten (zo kregen wij ze bij Kin Dee en dat zorgde voor extra textuur). Net wat je lekker vindt.

Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s in ongeveer 35 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Het velletje kun je eventueel verwijderen als je dat wilt. Doe de paprika’s dan eenmaal uit de oven direct in een schaal en dek af met plasticfolie. Daarna kun je het schilletje er gemakkelijk af halen.

Rooster het korianderzaad liefst nog even kort in een droge koekenpan tot ‘ie geurig is. Stamp grof in een vijzel.

Leg de paprika’s in een schaaltje en besprenkel met de vissaus. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Bestrooi met het korianderzaad en serveer.