Culy
Culy Recepten 21 maart 2017

Geroosterde kip met sinaasappel, dadels & olijven

Een heerlijk recept uit de keuken van Everyday Food: geroosterde kip met sinaasappel, dadels & olijven. Alles gaat op één bakplaat; kun jij je met een tijdschrift vermaken terwijl de oven het werk doet.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg de kip in een grote braadslee, ovenschaal of een bakplaat met opstaande rand. Kruid de kip met zout en peper en besprenkel met olie. Knijp de citroen en sinaasappel over de kip uit en leg de partjes naast de kip in de schaal. Voeg de wijn, het sinaasappelsap, de helft van de dadels en de takjes tijm toe. Rooster 25 minuten op 225 graden.

Haal de pan uit de oven, voeg de olijven en de andere helft van de dadels toe. Rooster nog 15 minuten, totdat de kerntemperatuur van de kip ongeveer 70 graden is.

Vis de kip met sinaasappel en citroenpartjes uit de braadslee en leg op een schaal. Zet de braadslee op je gasfornuis (wellicht verdeeld over 2 pitten) en stamp de dadels fijn met de achterkant van een houten lepel. Verwarm alles tot de saus inkookt en dikker wordt, dit duurt ongeveer 3 minuten. Giet alles over de kip op de schaal en dien de geroosterde kip met sinaasappel, dadels & olijven direct op.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Geroosterde kip met sinaasappel, dadels & olijven
Sluiten