Culy Homemade: gepofte aardappel in Indiase stijl (zó lekker!)
Je hebt vast weleens (vaker) een gepofte aardappel gegeten, maar we durven te wedden dat je nog niet eerder een Indiase gepofte aardappel hebt geproefd! We vullen deze piepers met ondermeer zure room, gember, rode ui en chaat masala: een Indiaas specerijenmengsel.
Als je kleine aardappels van gelijke grootte kunt vinden, kun je deze Indiase gepofte aardappels als borrelhapje op een feestje serveren. Maar je kunt ook grotere aardappels poffen natuurlijk, bijvoorbeeld als bijgerecht bij een lekkere Indiase curry.
Wil je ze veganizen, vervang dan de zure room door veganistische zure room.
Dit recept komt uit het briljante kookboek Indian-ish van Priya Krishna.
Indiase gepofte aardappels maken
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze in ongeveer 45 minuten poffen in de oven. Test of ze goed gaar zijn met een mesje. Laat ze daarna afkoelen.
- Snijd met een mesje een kruisje in elke aardappel. Dus voorzichtig een beetje aan de onderkant van de aardappel, om de vier inkepingen open te laten gaan.
- Bestrooi de aardappels met zout en schep op elke aardappel een eetlepel zure room.
- Bestrooi daarna met de gember, rode ui, groene peper, chaat masala en koriander.
Meer Indiase recepten:
- Indiase butter chicken curry van Ronald Giphart en Mascha Lammes
- Culy Homemade: bhel puri (een knapperige Indiase salade)
- Culy Homemade: Indiase Bombay aardappeltjes met gebakken ei