Ricotta pancakes met citrusboter

Culy 4 jan 2016 Dessertrecepten

Weer een fijn recept van Culy-lezer Anne: ricotta pancakes met citrusboter. Lekker als ontbijt, lunch of toetje! 

Meng in een kom de bloem, baking soda en het zout. Kluts in een andere kom het ei los samen met de ricotta, karnemelk, honing en vanille-extract. Voeg het eimengsel langzaam bij de droge ingrediënten en spatel door tot een egaal beslag. Laat even staan.

Voor de citrusboter klop je de boter heel luchtig. Dit gaat het beste met een mixer en duurt ongeveer tien minuten. Voeg de limoen- en citroenrasp toe en klop nog even door. Schep het mengsel als een rolletje in een stuk huishoudfolie. Rol op en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Zet een koekenpan op het vuur, verwarm de olie en bak het beslag tot mooie ronde pancakes met een doorsnee van ongeveer tien centimeter.

Serveer op een mooi bord met wat plakjes banaan, en laat een plakje citrusboter smelten op de stapel. Giet er wat ahornsiroop over en geniet!

Ricotta pancakes

Voor 2 flinke stapels

  • 150 gram speltboem
  • 125 gram ricotta
  • 125 ml karnemelk
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • Rasp van 1 limoen
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1/2 banaan om erbij te serveren
  • Ahornsiroop om erbij te serveren
  • Olie om in te bakken
Reageer op artikel:
Ricotta pancakes met citrusboter
Sluiten