Bloemkoolburgers met bacon en kaas

Culy 5 jan 2016 Diner

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: bloemkoolburgers met bacon en kaas.

Tip: eet je vegetarisch? Vervang het spek dan door zongedroogde tomaatjes.

Verwarm je oven voor op 220 graden en kook water in een pan. Snijd de bloemkool in roosjes, voeg aan het kokende water toe en kook in drie minuten beetgaar. Giet de bloemkool af.

Bak de broodjes (indien nodig) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en rasp de kaas. Doe de ui en bloemkool in een bakje en pureer tot een egale massa. Klop het ei in een kom door elkaar.

Voeg het bloemkoolmengsel, de kaas en de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en kneed er vier ballen van.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Voeg de ballen aan de pan toe en druk met een bakspaan voorzichtig platter. Bak ze in tien minuten op laag vuur rondom lichtbruin. Laat ondertussen een koekenpan heet worden en bak het spek uit.

Snijd de broodjes open en beleg de broodjes achtereenvolgens met sla, de bloemkoolburger en het uitgebakken spek. Garneer eventueel met sauzen als huisgemaakte mayonaise of ketchup.

Bloemkoolburger Koken met aanbiedingen

Voor 4 personen:

  • 1 bloemkool
  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 plakken kaas naar smaak
  • 2 handjes slamelange
  • 10 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 5 eetlepels bloem
Reageer op artikel:
Bloemkoolburgers met bacon en kaas
Sluiten