Redactie
Redactie Drankjes 25 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Recept voor de enige echte pumpkin spice latte

In Amerika vierden ze afgelopen week het tienjarig bestaan van de Pumpkin Spice Latte: een latte gemaakt met de klassieke kruiden die horen bij een onvervalste pumpkin pie. De Pumpkin Spice Latte is nu ook te koop in alle Starbucks winkels in Nederland voor bepaalde tijd, zolang de voorraad strekt.

Het recept is afkomstig van YumSugar en omdat de siroop niet overal verkrijgbaar is, pasten zij het recept zo aan dat iedereen het kan maken. Daarbij wordt in Amerika pompoenpuree vaak kant-en-klaar in potjes verkocht, maar omdat we het hier nog niet hebben gespot maken we het zelf.

herfst recept pumpkin spiced latte spicy koffie

Maak van tevoren de pompoenpuree door het stuk in blokjes te snijden en ongeveer een halfuurtje te roosteren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Pureer met een staafmixer of blender en zeef de massa zodat je een fijne, een tikje dunne puree krijgt.

Meng vervolgens de kruiden met elkaar en verwarm de melk samen met twee eetlepels puree en suiker op middelhoog vuur. Verwarm al roerend totdat het bijna kookt, maar net niet. Haal de pan van het vuur en roer er de vanille en kruiden door.

Giet het mengsel in een blender en blend op de hoogste stand. Hierdoor wordt de melk lekker luchtig en verdeel over twee mokken. Giet de koffie erbij vanaf de zijkant, zodat de melk mooi luchtig blijft.

Serveer eventueel met wat slagroom en extra kruiden.

Bron: dalboz17

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.