Redactie
Redactie Recepten 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: de ultieme Culy-burger met kaas, truffelmayo en bacon

Kaviaar, truffel en kreeft: het gaat er bij ons allemaal in. Maar als we moeten zeggen waar we écht gelukkig van worden, zijn het toch echt de simpele gerechten. Denk aan verse pasta met tomatensaus, een goed stuk appeltaart óf een flinke burger. 

Vandaag presenteren we daarom de ultieme Culy-burger, met een lading kaas, truffelmayo én bacon. Ja, altijd bacon. Tip: wil je zelf een burger maken? Volg dan onderstaande stappen.

Meng 250 gram rundergehakt (of runder-lamsgehakt) met een half losgeklutst ei, twee handen havermout (nee, dit proef je niet terug) en eventueel nog een lepel sambal. Kruid met peper en zout, meng goed en vorm er burgers van.

De ultieme burger

Bak het ontbijtspek krokant in een droge pan en snijd de tomaat in plakken. Was de sla en toast de broodjes in de oven. Bak de burger in het bakvet van de bacon met een klont boter, en smelt aan het einde de Cheddarkaas en wat geraspte Parmezaan erop.

Nu kan het bouwen beginnen: leg op de onderkant van het broodje de burger. Leg hierop een plak tomaat, de augurk, het ontbijtspek, de rode ui en de sla. Top met Sriracha en besmeer de binnenkant van de bovenkant van het broodje met truffelmayo.

Serveer deze burger het liefst met truffelfrietjes, zoete-aardappelfriet of gewone friet, met uiteraard een lading ketchup en mayo.

Afbeelding van de ultieme Culy-burger recept

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.