Redactie
Redactie Recepten 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Koude Opperdoezer Ronde soep van chef Erik van Loo (van Parkheuvel**)

Heb je altijd al een sterrenmaaltijd willen maken in je eigen keuken? Het kan met dit recept van sterrenchef Erik van Loo, van restaurant Parkheuvel**. De chef bedacht een recept rondom de Opperdoezer Ronde: de grand cru onder de aardappels, die op dit moment in het seizoen is. Zo maak je Erik’s koude Opperdoezer Ronde soep: 

Koude Opperdoezer Ronde soep
Foto: Peter Commendeur

Koude Opperdoezer Ronde soep

Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, prei, ui en gerookte spek. Breek het laurierblaadje en doe deze samen met de tijm en rozemarijn erbij. Voeg de gesneden Opperdoezer Ronde toe en roer alles goed door elkaar.

Voeg de bouillon toe en zet het vuur lager. Als laatste kunnen de room en crème fraîche erbij en laat alles vervolgens 30-45 minuten garen.

Als alles gaar is pureer je het geheel met een staafmixer. Vervolgens zeef je het door een punt zeef en breng je het op smaak met wat citroensap, Pernod en flink wat peper en zout. Laat het geheel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg ondertussen 5-6 kleine Opperdoezer Ronde op een laag zeezout in een ovenschaal en zet deze 20-25 minuten in de oven.
Met een scherp met maak je een kruis bovenop de Opperdoezer Ronde en knijp deze heel zacht een klein beetje open.

Maak het bord als volgt op: Plaats de gepofte aardappelen op een diep bord. Doe op elke Opperdoezer Ronde een klein beetje crème fraîche. Voeg de Hollandse garnalen toe en schenk volgens de soep eroverheen en toef af met wat van de scheuten van de doperwten.

Eet smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.